Direktlänk till inlägg 13 juli 2020

Svensk-norsk sång på Svinesundsbron

Av Nätverket Språkförsvaret - Måndag 13 juli 08:00


(Denna nätdagbok är knuten till nätverket Språkförsvaret)

 
 
Ingen bild

Christina Johansson

Måndag 13 juli 09:58

Så fantastiskt fint! Vilken vacker kärlekssång av svenske Victor Leksell och norska Astrid S mitt på Svinesundsbron mellan Sverige och Norge! Vilka vackra och melodiska nordgermanska språk svenska och norska är! De är som gjorda för dikter och sång. De är en ovärderlig skatt som vi måste vårda ömt. Hoppas att detta initiativ leder till ett fortsatt språkligt och kulturellt samarbete, ja, fler samarbeten överhuvudtaget mellan Sverige och Norge och övriga nordiska länder! Slutligen: Fin symbolik i dessa coronatider med en svensk sångare och en svensk gitarrist på den svenska sidan av gränsen och en norsk sångerska och en norsk cellist på den norska sidan av gränsen! Som Astrid S säger till programledaren Christine Dancke på NRK P3: ”Det blir lite som Romeo och Julia, man får inte vara tillsammans.”

 
Ingen bild

ABC 123

Tisdag 14 juli 11:22

Fullkomligt ense med Christina!

Det är sådant här vi behöver mer av i Norden, mycket mer, inte fortsatt anglifiering.

 
Ingen bild

Sunt förnuft

Tisdag 14 juli 13:13

Kan med fördel repriseras under kommande "Veckans" svenskspråkiga sång, trots det norska (men mycket lättförståeliga) inslaget!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

I dagens DN intervjuas Henrik Brandão Jönsson om sin nya bok ”Där solen aldrig går ner”, som handlar om Portugal och dess historia. Han tar också det portugisiska språkets betydelse:   ”Efter världsutställningen reste han till K...

Aftonbladets Mat & Dryck-avdelning presenterar:   ”Dutch pancake – eller Dutch baby är fluffig som ett moln och den holländska pannkakan bakas direkt i formen. Med söta blåbär och syrlig lemon curd kan du servera den till både frukost...

Av Nätverket Språkförsvaret - Måndag 3 aug 12:00


  (Denna nätdagbok är knuten till nätverket Språkförsvaret) ...

Av Nätverket Språkförsvaret - Söndag 2 aug 12:02

Råkar just nu lyssna till P1, till ett program som jag tror heter ”Ställföreträdande gudar”. Där talar man inte om influencers, utan om INFLUERARE!   Heja P1!   Bästa hälsningar   Lars Göran Asmundsson   (Denna nätdagbok ä...

Av Nätverket Språkförsvaret - Söndag 2 aug 08:00

Söndagens svenskspråkiga sång   Carl Anton Axelson - Om maskros och tjärdoft   Söndagens svenskspråkiga dikt   Glada sommardagar   Det är vind i seglen, och med lust går färden genom sund och vikar ut på öppna fjärden.   Hög...

Presentation

Omröstning

Vad anser du om att Sverige tillåter fullt skattefinansierade skolor att använda engelska som första undervisningsspråk i upp till 50 % av tiden i grundskolan och upp till 90 % i gymnasiet? Den senare elevkategorin läser endast svenskämnet på svenska.
 Helt rätt
 Bra
 Undervisning ska kunna ges på engelska men inte i så hög utsträckning som för närvarande
 Dåligt. Det huvudsakliga undervisningsspråket i svensk skola ska vara svenska
 Om en skola använder engelska som första undervisningsspråk, ska denna inte skattefinansieras
 Vet inte

Fråga mig

127 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9
10
11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Språkförsvaret med Blogkeen
Följ Språkförsvaret med Bloglovin'

Säg hellre!

Irriteras du av ett onödigt engelskt lånord och kan föreslå ett ersättningsord?  Skicka det i så fall till ersattningsordet@sprakforsvaret.se.  Om granskningsgruppen tycker att det är ett bra ord, belönas du med "Svenskan - ett språk att äga, älska och ärva" och ordet förtecknas också i avdelningen "Säg hellre!"

Blogtoplist


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se