Direktlänk till inlägg 22 februari 2020

Engelska skolan fortsätter att växa – och göra vinst

Av Nätverket Språkförsvaret - Lördag 22 feb 15:42

Peter Letmark bevakar skolfrågor, speciellt engelskspråkiga friskolor, på ett förtjänstfullt sätt i Dagens Nyheter. Det heter i ingressen till hans senaste artikel:


”Engelska skolan fortsätter att expandera. På torsdagen presenterade bolaget en kvartalsvinst på 56 miljoner kronor efter skatt. Under de närmaste åren planerar skolan att etablera sig på sju nya orter i Sverige.”


Läs vidare här!


(Denna nätdagbok är knuten till nätverket Språkförsvaret)

 
ANNONS
 
Ingen bild

Christina/Per-Owe

Lördag 22 feb 18:48

Att en majoritet av våra folkvalda godkänner den skattefinansierade språkbytes- och självkoloniseringspolitik som möjliggör denna språkbytesskolas existens, tyder på en skrämmande brist på språklig och kulturell självbevarelsedrift, vilken i förlängningen leder till ett succesiv språklig och kulturell självutplåning om detta får fortsätta.

Det sägs att en utländsk delegation en gång i tiden förfärat frågade de svenska värdarna: "Vem har tvingat er att göra detta". De åsyftade rivningen av Klarakvarteren. De svenska representanterna verkar inte ha uppfattat undertonen, för svaret löd stolt: "Ingen - vi har tagit beslut om det själva".

Alla goda krafter måste hjälpas åt med att få våra politiker på bättre tankar för att förhindra att historien upprepar sig - men nu vad vårt språk och kultur anbelangar.

INGET annat land har tagit efter vårt självutplånande skolsystem - som dessutom dränerar välfärden på resurser genom att gemensamma samhällsmedel (skattepengar) tillåts att omvandla till vinsten som ofta hamnar utomlands.

Christina Johansson/Per-Owe Albinsson

 
Ingen bild

Yt

Lördag 22 feb 19:39

Förmodligen är det många svenskar som tror att det bara handlar om enstaka engelskspråkiga skolor för barn till diplomater och tillfälliga gästforskare, men så är det ju inte.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nätverket Språkförsvaret - Fredag 3 april 12:28

(Texten är hämtad från Institutet för de inhemska språken)   Den nya versionen innehåller 110 000 uppslagsord, och arbetet med att föra över ordboken till Språkinstitutets egen server pågår.   Efter drygt ett halvt års arbete publicerar vi nu...

Av Nätverket Språkförsvaret - Torsdag 2 april 12:51

I dessa Coronavirustider finns det inte så mycket positivt och roligt att berätta eller rapportera. Trots allt hade jag personligen en positiv och kul upplevelse när jag häromkvällen kollade italiensk tv. Följer då och då italiensk tv via satellit....

Av Nätverket Språkförsvaret - Onsdag 1 april 17:06

I kölvattnet av coronapandemin har det lanserats ett nytt ord i Danmark:   ”Ordet antivaxist er opfundet af Carsten Bagge Laustsen og præsenteret på Facebook den 29. marts i år. Ordet er en forrygende hybrid af en sammensætning af et klassi...

Av Nätverket Språkförsvaret - Tisdag 31 mars 15:16


       Så långt ifrån Waynes Coffees urvattnade, standardiserade och likriktade fikaställen som det går att komma. Att man dessutom kan lämna parlören hemma, gör det hela än bättre.   Heja på!   Per-Owe Albinsson   (Denna nätdagbok är knu...

Av Nätverket Språkförsvaret - Tisdag 31 mars 08:00


  "Blir alltid lika glad när det är ett svenskt namn på produkten, inte alls självklart i dessa dagar", skriver Ulrica Falk på Språkförsvarets vänner.   (Denna nätdagbok är knuten till nätverket Språkförsvaret) ...

Presentation

Omröstning

Vilken hälsningsfras, om någon, använder du när du kontaktar en privatperson per brev eller mejl för första gången?
 Hej
 Hej + förnamn
 Hej + förnamn + efternamn
 Bästa/bäste + förnamn
 Bäste/bästa + förnamn + efternamn
 Käre/Kära + förnamn
 Kära/käre + förnamn + efternamn
 Bara förnamn
 Förnamn + efternamn

Fråga mig

124 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
<<< Februari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Språkförsvaret med Blogkeen
Följ Språkförsvaret med Bloglovin'

Säg hellre!

Irriteras du av ett onödigt engelskt lånord och kan föreslå ett ersättningsord?  Skicka det i så fall till ersattningsordet@sprakforsvaret.se.  Om granskningsgruppen tycker att det är ett bra ord, belönas du med "Svenskan - ett språk att äga, älska och ärva" och ordet förtecknas också i avdelningen "Säg hellre!"


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se