Direktlänk till inlägg 2 september 2019

Musiktävling

Av Nätverket Språkförsvaret - 2 september 2019 11:17

P4 nästa heter en musiktävling som arrangerades av Sveriges Radio. I vart och ett av de 25 radiodistrikten valdes fem bidrag ut, alltså totalt 125 bidrag. Av dessa var ca 30 procent på svenska och resten på engelska. Allmänheten  fick vara med och rösta fram vinnare i respektive radiodistrikt och det visade sig att av de 25 vinnarbidragen, ett i varje distrikt, var även här ca 30 procent på svenska. Av dessa 25 "semifinalister" plockade en expertgrupp ut åtta finalister. Endast ett av dessa finalbidrag var på svenska, 12,5 procent. Ett oväntat procentfall ? Lite synd då det i  tävlingen fanns många unga och lovande talanger.


Musik


(Denna nätdagbok är knuten till nätverket Språkförsvaret)

 
ANNONS
 
Ingen bild

Musik

2 september 2019 19:16

Hur gick det då i finalen? Jo, det "svenska" bidraget hamnade på en hedrande andraplats. Allmänheten fick påverka genom röstning...

 
Ingen bild

inga johansson

2 september 2019 22:38

Det finns ett antal minoritetsspråk i Sverige och säkert finns det de som sjunger på
finska, jiddish eller romani. När får vi höra den musiken?

 
Ingen bild

inga johansson

8 september 2019 14:00

Och i Polen den 8 september törs man sjunga på esperanto - inte engelska här:
https://www.youtube.com/watch?v=qods6XRUVrA

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nätverket Språkförsvaret - Onsdag 26 feb 16:00

Gunnar Wetterberg, också känd från ”På spåret”, skriver i Expressen:   ”Sedan dess har den masspridda skrivkulturen blivit viktigare och viktigare, till en början med böcker, broschyrer och flygblad, från 1800-talets slut också ...

Av Nätverket Språkförsvaret - Onsdag 26 feb 11:29

Den förre tillförordnade skolchefen i Vallentuna, Jonas Hård, som var aktiv i det misslyckade försöket att få Internationella Engelska Skolan till Vallentuna, har fått en anställning som "principal" på  –  Internationella Engelska Skolan!   ...

Av Nätverket Språkförsvaret - Tisdag 25 feb 11:54


  Ur dagens DN.   Edith Piaf var fransyska! Jag tror att hon bara hade haft en sak att säga om dessa anglofila men faktiskt även oförskämda svenskar: "Merde!"   Per-Owe Albinsson   (Denna nätdagbok är knuten till nätverket Språkförsva...

Av Nätverket Språkförsvaret - Måndag 24 feb 08:00

(Svar på insändare av kommunalrådet Robin Holmberg (M) i NST 30/1 och Karin Stenholm i NST 10/1):   Det har uppstått en märklig kort debatt mellan kommunalrådet Robin Holmberg (M) och Karin Stenholm i NST/HD den 30/1 och 10/2.   Debatten hand...

Av Nätverket Språkförsvaret - Söndag 23 feb 11:35


Var med ett av barnen på hamburgerrestaurang i igår eftermiddag:    Denna gång bestämde jag mig för att vi skulle prova på den norrländska kedjan "Frasses" som sedan några år finns representerad centralt i stan, vid Odenplan.   Till min glädj...

Presentation

Omröstning

Vilken hälsningsfras, om någon, använder du när du kontaktar en privatperson per brev eller mejl för första gången?
 Hej
 Hej + förnamn
 Hej + förnamn + efternamn
 Bästa/bäste + förnamn
 Bäste/bästa + förnamn + efternamn
 Käre/Kära + förnamn
 Kära/käre + förnamn + efternamn
 Bara förnamn
 Förnamn + efternamn

Fråga mig

124 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24
25
26 27 28 29
30
<<< September 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Språkförsvaret med Blogkeen
Följ Språkförsvaret med Bloglovin'

Säg hellre!

Irriteras du av ett onödigt engelskt lånord och kan föreslå ett ersättningsord?  Skicka det i så fall till ersattningsordet@sprakforsvaret.se.  Om granskningsgruppen tycker att det är ett bra ord, belönas du med "Svenskan - ett språk att äga, älska och ärva" och ordet förtecknas också i avdelningen "Säg hellre!"


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se