Direktlänk till inlägg 30 maj 2016

Mellan kokta ägg - mittemellan löskokta och hårdkokta ägg?

 

(Denna nätdagbok är knuten till nätverket Språkförsvaret)

 
ANNONS
 
Ingen bild

vwq

30 maj 2016 19:40

Kassa biträden är inte detsamma som kassabiträden. Det är ju inte heller samma uttal, så det är lite svårt att förstå varför man särskriver så ofta.

 
Ingen bild

Hillo

31 maj 2016 10:45

vwq, har du lyssnat på radio på sistone? Där kan man nuförtiden höra de mest underliga uttal och betoningar - och då menar jag inte dialekter eller utländsk brytning. Så vi kanske kommer att se ännu fler märkliga skrivsätt i framtiden. Dessutom - redan nu är ju rättstavningsförmågan otroligt låg ...

 
Ingen bild

vwq

31 maj 2016 18:43

Det lär finnas lärare som tillhör särskrivarfolket. Hoppas jag har fel.

 
Ingen bild

cj

31 maj 2016 21:01

Du har inte fel, vwq. Jag ser veckorapporter som några av dagens lärare skickar till aktuella föräldrar. Sär-, sär- och åter särskrivningar. Och då har vi ändå inte börjat diskutera övriga språkfel i dessa veckorapporter.

 
Ingen bild

vwq

2 september 2016 22:36

Om det på min inköpslista till mataffären står att jag ska köpa en söt potatis, ska jag då lägga en liten näpen potatis i korgen eller en potatis med sötaktig smak eller en sötpotatis? Den sistnämnda är bara avlägset släkt med vanlig potatis.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nätverket Språkförsvaret - Onsdag 1 april 17:06

I kölvattnet av coronapandemin har det lanserats ett nytt ord i Danmark:   ”Ordet antivaxist er opfundet af Carsten Bagge Laustsen og præsenteret på Facebook den 29. marts i år. Ordet er en forrygende hybrid af en sammensætning af et klassi...

Av Nätverket Språkförsvaret - Tisdag 31 mars 15:16


       Så långt ifrån Waynes Coffees urvattnade, standardiserade och likriktade fikaställen som det går att komma. Att man dessutom kan lämna parlören hemma, gör det hela än bättre.   Heja på!   Per-Owe Albinsson   (Denna nätdagbok är knu...

Av Nätverket Språkförsvaret - Tisdag 31 mars 08:00


  "Blir alltid lika glad när det är ett svenskt namn på produkten, inte alls självklart i dessa dagar", skriver Ulrica Falk på Språkförsvarets vänner.   (Denna nätdagbok är knuten till nätverket Språkförsvaret) ...

Av Nätverket Språkförsvaret - Måndag 30 mars 13:00

Hej!   Jag har hittat er trevliga hemsida, men får bara upp den engelska versionen. Eftersom jag har svenska som modersmål(som sannolikt de flesta av era kunder)  önskar jag komma in på er hemsida med svensk text.   Bästa hälsningar Lars Gö...

Av Nätverket Språkförsvaret - Måndag 30 mars 08:00

"Internationella" engelska skolans och liknande skattefinansierade språkbytesskolors blotta existens i Sverige är också tecken på ett galet självskadebeteende  - se denna artikel - som måste få ett slut. Helst igår!   Ja! Varför håller vi i Sveri...

Presentation

Omröstning

Vilken hälsningsfras, om någon, använder du när du kontaktar en privatperson per brev eller mejl för första gången?
 Hej
 Hej + förnamn
 Hej + förnamn + efternamn
 Bästa/bäste + förnamn
 Bäste/bästa + förnamn + efternamn
 Käre/Kära + förnamn
 Kära/käre + förnamn + efternamn
 Bara förnamn
 Förnamn + efternamn

Fråga mig

124 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Språkförsvaret med Blogkeen
Följ Språkförsvaret med Bloglovin'

Säg hellre!

Irriteras du av ett onödigt engelskt lånord och kan föreslå ett ersättningsord?  Skicka det i så fall till ersattningsordet@sprakforsvaret.se.  Om granskningsgruppen tycker att det är ett bra ord, belönas du med "Svenskan - ett språk att äga, älska och ärva" och ordet förtecknas också i avdelningen "Säg hellre!"


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se