Direktlänk till inlägg 29 februari 2016

En aktivare kulturpolitik på svenska

Av Nätverket Språkförsvaret - 29 februari 2016 17:07

(Vi är medvetna om att denna text från Magma publiceras i senaste laget, men under alla förhållanden innehåller den information om Magmas senaste pamflett.)

 

Tankesmedjan Magma inbjuder till seminarium om kulturpolitik på svenska

tisdagen den 1 mars kl. 13:00 - 15:00 i Rakesalen, Skillnadsgatan 4 C (5. vån.) i Helsingfors 

 

Vid seminariet presenteras Magmas nya pamflett ”Riktlinjer för en kulturpolitik på svenska” av MM Wivan Nygård-Fagerudd och journalisten Mikael Kosk. Pamfletten kommenteras, på både svenska och finska, av Tuula Lybeck från kultur- och konstpolitiska avdelningen, Undervisnings- och kulturministeriet, Veikko Kunnas från kulturpolitiska avdelningen, Helsingfors stad, författare och medlem i Konstrådet Antti Tuuri, samt folktingssekreterare Markus Österlund


Pamfletten, som utgör en fortsättning på den rapport som Magma publicerade år 2014, håller sig på en konkret nivå och innehåller rekommendationer för en kulturpolitik på svenska. Rekommendationerna är riktade till myndigheter, institutioner och andra aktörer inom kulturfältet. För att det nationella kulturlivet ska fungera mer genomgående på två språk understryker författarna att det svenska i Finland behöver en betydligt aktivare kulturpolitik.


Ett grundligare underlag för slutsatserna och rekommendationerna kan läsas i en längre version av rapporten, som från och med 1.3 finns att ladda ner på www.magma.fi. I den presenterar författarna sin bakgrundsanalys, granskar kulturpolitikens ramar och gör en konkret sektorgenomgång av de olika konstformerna.


Vi ber om Din anmälan senast torsdag 26.2.2016 via det elektroniska anmälningsformuläret


För mer information kontakta Magmas utredningsansvariga Kaisa Kepsu, tfn 040 5448444 kaisa.kepsu@magma.fi


Välkommen! 


(Denna nätdagbok är knuten till nätverket Språförsvaret)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nätverket Språkförsvaret - Onsdag 1 april 17:06

I kölvattnet av coronapandemin har det lanserats ett nytt ord i Danmark:   ”Ordet antivaxist er opfundet af Carsten Bagge Laustsen og præsenteret på Facebook den 29. marts i år. Ordet er en forrygende hybrid af en sammensætning af et klassi...

Av Nätverket Språkförsvaret - Tisdag 31 mars 15:16


       Så långt ifrån Waynes Coffees urvattnade, standardiserade och likriktade fikaställen som det går att komma. Att man dessutom kan lämna parlören hemma, gör det hela än bättre.   Heja på!   Per-Owe Albinsson   (Denna nätdagbok är knu...

Av Nätverket Språkförsvaret - Tisdag 31 mars 08:00


  "Blir alltid lika glad när det är ett svenskt namn på produkten, inte alls självklart i dessa dagar", skriver Ulrica Falk på Språkförsvarets vänner.   (Denna nätdagbok är knuten till nätverket Språkförsvaret) ...

Av Nätverket Språkförsvaret - Måndag 30 mars 13:00

Hej!   Jag har hittat er trevliga hemsida, men får bara upp den engelska versionen. Eftersom jag har svenska som modersmål(som sannolikt de flesta av era kunder)  önskar jag komma in på er hemsida med svensk text.   Bästa hälsningar Lars Gö...

Av Nätverket Språkförsvaret - Måndag 30 mars 08:00

"Internationella" engelska skolans och liknande skattefinansierade språkbytesskolors blotta existens i Sverige är också tecken på ett galet självskadebeteende  - se denna artikel - som måste få ett slut. Helst igår!   Ja! Varför håller vi i Sveri...

Presentation

Omröstning

Vilken hälsningsfras, om någon, använder du när du kontaktar en privatperson per brev eller mejl för första gången?
 Hej
 Hej + förnamn
 Hej + förnamn + efternamn
 Bästa/bäste + förnamn
 Bäste/bästa + förnamn + efternamn
 Käre/Kära + förnamn
 Kära/käre + förnamn + efternamn
 Bara förnamn
 Förnamn + efternamn

Fråga mig

124 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Språkförsvaret med Blogkeen
Följ Språkförsvaret med Bloglovin'

Säg hellre!

Irriteras du av ett onödigt engelskt lånord och kan föreslå ett ersättningsord?  Skicka det i så fall till ersattningsordet@sprakforsvaret.se.  Om granskningsgruppen tycker att det är ett bra ord, belönas du med "Svenskan - ett språk att äga, älska och ärva" och ordet förtecknas också i avdelningen "Säg hellre!"


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se