Direktlänk till inlägg 12 december 2015

Har ”Golden shower” någonting med guld att göra?

Av Nätverket Språkförsvaret - 12 december 2015 12:37

Svenska Dagbladet återgav igår ett antal läsarreaktioner på Anders Q Björkmans texter om fånig svengelska. Här är en läsarreaktion:


”Här kommer ett smaskigt exempel från vår (svengelskspråkiga) kundtidning. Det var för 8–10 år sedan. Några hade vunnit ett pris på en förpackningsmässa och rubriken var: ”Golden shower over Gold Star winners”… Ovanför artikeln fanns en bild (som inte hörde till artikeln) där en kollega stod och höll i en toapappersrulle.


Efter denna malör (”Vi visste inte att...” o s v) hyrdes det in en granskare.


Mikael Bouveng

 

Reds anm: Golden shower har inte med guld utan med urin att göra.”

 

(Denna nätdagbok är knuten till nätverket Språkförsvaret)

 
ANNONS
 
Ingen bild

inga johansson

12 december 2015 15:24

Denna artikel är en del av vår premiumjournalistik som endast går att läsa som prenumerant.
Varför får inte vem som helst läsa vad Anders Q Björkman skriver?

Nätverket Språkförsvaret

13 december 2015 10:37

Inga, därför att tidningarna vill få så många som möjligt att prenumerera. Jag brukar råka ut för denna "mobbning" från DN. Fast där brukar man få läsa ett antal artiklar på nätet innan det är stopp. Ibland kan man då komma runt utestängningen genom att lägga in rubriken i Google och öppna artikeln den vägen.

Hillo

 
Ingen bild

Hillo

12 december 2015 15:48

Vilket får mig att tänka på Riddarfjärdens namn på medeltiden, nämligen Guldfjärden, p g a alla "restsubstanser" som rann ut direkt i vattnet och gav det ett gyllene skimmer ;-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nätverket Språkförsvaret - Onsdag 1 april 17:06

I kölvattnet av coronapandemin har det lanserats ett nytt ord i Danmark:   ”Ordet antivaxist er opfundet af Carsten Bagge Laustsen og præsenteret på Facebook den 29. marts i år. Ordet er en forrygende hybrid af en sammensætning af et klassi...

Av Nätverket Språkförsvaret - Tisdag 31 mars 15:16


       Så långt ifrån Waynes Coffees urvattnade, standardiserade och likriktade fikaställen som det går att komma. Att man dessutom kan lämna parlören hemma, gör det hela än bättre.   Heja på!   Per-Owe Albinsson   (Denna nätdagbok är knu...

Av Nätverket Språkförsvaret - Tisdag 31 mars 08:00


  "Blir alltid lika glad när det är ett svenskt namn på produkten, inte alls självklart i dessa dagar", skriver Ulrica Falk på Språkförsvarets vänner.   (Denna nätdagbok är knuten till nätverket Språkförsvaret) ...

Av Nätverket Språkförsvaret - Måndag 30 mars 13:00

Hej!   Jag har hittat er trevliga hemsida, men får bara upp den engelska versionen. Eftersom jag har svenska som modersmål(som sannolikt de flesta av era kunder)  önskar jag komma in på er hemsida med svensk text.   Bästa hälsningar Lars Gö...

Av Nätverket Språkförsvaret - Måndag 30 mars 08:00

"Internationella" engelska skolans och liknande skattefinansierade språkbytesskolors blotta existens i Sverige är också tecken på ett galet självskadebeteende  - se denna artikel - som måste få ett slut. Helst igår!   Ja! Varför håller vi i Sveri...

Presentation

Omröstning

Vilken hälsningsfras, om någon, använder du när du kontaktar en privatperson per brev eller mejl för första gången?
 Hej
 Hej + förnamn
 Hej + förnamn + efternamn
 Bästa/bäste + förnamn
 Bäste/bästa + förnamn + efternamn
 Käre/Kära + förnamn
 Kära/käre + förnamn + efternamn
 Bara förnamn
 Förnamn + efternamn

Fråga mig

124 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8
9
10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29
30
31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Språkförsvaret med Blogkeen
Följ Språkförsvaret med Bloglovin'

Säg hellre!

Irriteras du av ett onödigt engelskt lånord och kan föreslå ett ersättningsord?  Skicka det i så fall till ersattningsordet@sprakforsvaret.se.  Om granskningsgruppen tycker att det är ett bra ord, belönas du med "Svenskan - ett språk att äga, älska och ärva" och ordet förtecknas också i avdelningen "Säg hellre!"


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se