Direktlänk till inlägg 11 februari 2014

Någonstans i östra Sverige

Av Nätverket Språkförsvaret - 11 februari 2014 14:46Öster om vilken längdgrad? Hur långt i nord-sydlig riktning sträcker sig detta östra Sverige? Omfattar East Sweden även de östligaste områdena av Sverige, som Kataja, Haparanda kommun, Norrbotten (se "Sveriges ytterpunkter")?(Denna nätdagbok är knuten till nätverket Språkförsvaret)

 
 
Ingen bild

Snömos

11 februari 2014 20:27

Jag gick in på den hemsida som anges på affischen www.escvb.se. Där står att East Sweden ligger mitt på den nordiska triangeln. Vad är då den nordiska triangeln? Vidare nätsökning definierar det som motorvägar och höghastighetståg mellan huvudstäderna Oslo, Stockholm, Helsingfors och Köpenhamn. Då kan många svenska städer räkna sig dit oavsett väderstreck.

Vi är vana vid att dela in Sverige i nord-syd eftersom landet sträcker sig i den riktningen. Delar vi in landet i öst och väst kan vi dra en linje som genomkorsar Östersund och Norrköping, så får vi två lika stora delar på varsin sida av den linjen.

Det blir inte så lite löjeväckande att de som påstår sig bo i East Sweden faktiskt bor i Sveriges sydvästra hörn.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nätverket Språkförsvaret - Fredag 19 april 11:08

Till utbildningsminister Anna Ekström                        8 april 2019   Språkförsvarets styrelse är mycket bekymrad över att staten i sina förordningar har gett olika aktörer alltför stor frihet att bedriva undervisning på andra språk, i synn...

Av Nätverket Språkförsvaret - Torsdag 18 april 19:59

(Denna artikel publicerades på DN Åsikt den 17 april)   Forskning visar att elever som till stor del undervisats på engelska blir sämre i svenska. Språklagen måste skärpas och skollagen stramas upp, skriver Per-Owe Albinsson och ytterligare 36 me...

Av Nätverket Språkförsvaret - Onsdag 17 april 12:17


  (Denna nätdagbok är knuten till nätverket Språkförsvaret) ...

Av Nätverket Språkförsvaret - Måndag 15 april 20:32

I en artikel i ”University World News” diskuterar  Philip G Altbach Kinas betydelse för den globala högre utbildningen. Han skriver inledningsvis:   ”Universitet i stora länder har gjort sig beroende av kinesiska studenter för d...

Av Nätverket Språkförsvaret - Söndag 14 april 13:33


  (Denna nätdagbok är knuten till nätverket Språkförsvaret) ...

Presentation

Omröstning

Fråga: ”Vad berör dig mest, musik med svensk eller engelsk text?”
 En text på svenska berör mig mest
 Båda språken berör mig lika mycket
 En text på engelska berör mig mest
 En text på ett annat språk berör mig mest
 Omöjlig fråga. Musik och text kan inte separeras från varandra
 Det kan bara avgöras från fall till fall
 Vet inte

Fråga mig

120 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Språkförsvaret med Blogkeen
Följ Språkförsvaret med Bloglovin'

Säg hellre!

Irriteras du av ett onödigt engelskt lånord och kan föreslå ett ersättningsord?  Skicka det i så fall till ersattningsordet@sprakforsvaret.se.  Om granskningsgruppen tycker att det är ett bra ord, belönas du med "Svenskan - ett språk att äga, älska och ärva" och ordet förtecknas också i avdelningen "Säg hellre!"


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se