Direktlänk till inlägg 30 mars 2013

Säljaren omnämner ”Såld på engelska?”


Säljaren har lagt ut information om ”Såld på engelska? Om språkval i reklam och marknadsföring” i avdelningen ”Nya böcker”  på sin webbplats:

 

”Av: Lindblom, Kirsch, Rubensson (red) Förlag: Språkförsvaret

 

Engelska används allt som oftast i reklam och marknadsföring. Anglifieringen verkar inte känna några gränser. Men säljer engelska bättre än svenska i Sverige, än tyska i Tyskland, än norska i Norge? Finns det några vetenskapliga rön som motiverar användningen av engelska i reklam och marknadsföring i länder där engelska inte är huvudspråk? Vilka föreställningar och myter finns det om det engelska språket inom marknadsföring?”


Säljaren ges ut av yrkesförbundet Säljarnas. Tidskriften vänder sig till den som jobbar med, eller är intresserad av, försäljning och marknadsföring. Målgruppen är definitivt intressant för denna bok.


För Språkförsvaret är alla recensioner och omnämnanden viktiga, eftersom vi har begränsade resurser att bedriva marknadsföring via betalannonser.


(Denna nätdagbok är knuten till nätverket Språkförsvaret)

 
 
Ingen bild

Bokerian/återförsäljare

30 mars 2013 15:48

Jag ser omnämnandet som lika gott som en recension. En och annan läsare av deras tidskrift lär säkerligen köpa boken.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nätverket Språkförsvaret - Tisdag 2 juni 08:00

(Jonas Borelius skickade detta mejl i söndags kväll den 31/5)   Hej Amanda!   Klockan är 22:20 på söndagskvällen och jag märker att på samtliga mina (20-tal) kanaler på tv så pratas det bara ENGELSKA.   Inte en enda kanal har något progra...

Av Nätverket Språkförsvaret - Måndag 1 juni 12:05

”Lysande lagom är en underhållande och allmänbildande podcast för alla språkintresserade, eller för den som är nyfiken på hur det är att lära sig svenska och komma till Sverige som vuxen. Du möter Emil Molander, lärare i svenska som andraspråk ...

Av Nätverket Språkförsvaret - Söndag 31 maj 15:38

Aftenposten den 12 maj skriver:   ”– I dag skriver vi språkhistorie, innledet kulturministeren tirsdag. For første gang skal Norge ha én enkelt lov som styrer det offentliges språkpolitikk. Det betyr blant annet en strengere linje f...

Av Nätverket Språkförsvaret - Söndag 31 maj 08:00

Söndagens svenskspråkiga sång   Anni-Frid (”Frida”) Lyngstad (Abba) - Även en blomma   Söndagens svenskspråkiga dikt   Blomman   När sig våren åter föder,  Klar och ljuf,  Dagen ler och solen glöder, --  Vaknar du,  ...

Av Nätverket Språkförsvaret - Lördag 30 maj 12:40

I senaste numret av Språknytt presenterar Ingjerd T. Skaug Robin en uppdaterad analys av den franska språklagen:   ”Den franske språkloven er et viktig instrument for at fransk kultur og språk skal kunne hevde seg i konkurranse med engelsk,...

Presentation

Omröstning

Vilken hälsningsfras, om någon, använder du när du kontaktar en privatperson per brev eller mejl för första gången?
 Hej
 Hej + förnamn
 Hej + förnamn + efternamn
 Bästa/bäste + förnamn
 Bäste/bästa + förnamn + efternamn
 Käre/Kära + förnamn
 Kära/käre + förnamn + efternamn
 Bara förnamn
 Förnamn + efternamn

Fråga mig

126 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Språkförsvaret med Blogkeen
Följ Språkförsvaret med Bloglovin'

Säg hellre!

Irriteras du av ett onödigt engelskt lånord och kan föreslå ett ersättningsord?  Skicka det i så fall till ersattningsordet@sprakforsvaret.se.  Om granskningsgruppen tycker att det är ett bra ord, belönas du med "Svenskan - ett språk att äga, älska och ärva" och ordet förtecknas också i avdelningen "Säg hellre!"

Blogtoplist


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se