Direktlänk till inlägg 21 augusti 2012

Språkvårdsdagen 2012

Av Nätverket Språkförsvaret - 21 augusti 2012 14:51

(Texten - något redigerad - är hämtad från Företagsuniversitetets webbplats)


För tolfte gången i ordningen bjuder vi in till en heldag i språkets och kommunikationens tecken. I år har vi fokus på stil, ton och språk i professionella texter samt på hur vi kan påverka och manipulera med språkets hjälp. Dagen innehåller många handfasta råd och tips för dig som skriver i arbetet. Ta chansen att hålla dig à jour med språket idag!


Värd för Språkvårdsdagen 2012 är Henrik Johnsson, som med kunskap och engagemang guidar dig mellan dagens olika inslag.


Språkriktighet 2012
Stil och ton i professionella texter
Mona Sahlinoch Maud Olofsson om kommunikation, språk och makt
Svenska språkets utmaningar idag och i morgon
Språk, påverkan och manipulation
Bra berättelser berör – med Jonas Hassen Khemiri

Språkvårdsdagen innebär också en fantasisk möjlighet att träffa språkintresserade kollegor från företag, organisationer och myndigheter i hela Sverige. Efter konferensen bjuder vi på ett glas vin och mingel.

Språkvårdsdagen 2012 äger rum på Clarion Hotel Sign vid Norra Bantorget i Stockholm. Clarion Hotel Sign bjuder på en inspirerande miljö, god mat och förstklassig service.


Försäkra dig om en plats redan idag genom att anmäla dig på telefon 08-600 62 00, fax 08-600 29 50 eller per e-post: konferens@foretagsuniversitetet.se. Utnyttja också möjligheten att övernatta på Clarion Sign.


Konferensavgiften uppgår till 4900 kr, exklusive moms.


(Denna nätdagbok är knuten till nätverket Språkförsvaret)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nätverket Språkförsvaret - Onsdag 26 feb 16:00

Gunnar Wetterberg, också känd från ”På spåret”, skriver i Expressen:   ”Sedan dess har den masspridda skrivkulturen blivit viktigare och viktigare, till en början med böcker, broschyrer och flygblad, från 1800-talets slut också ...

Av Nätverket Språkförsvaret - Onsdag 26 feb 11:29

Den förre tillförordnade skolchefen i Vallentuna, Jonas Hård, som var aktiv i det misslyckade försöket att få Internationella Engelska Skolan till Vallentuna, har fått en anställning som "principal" på  –  Internationella Engelska Skolan!   ...

Av Nätverket Språkförsvaret - Tisdag 25 feb 11:54


  Ur dagens DN.   Edith Piaf var fransyska! Jag tror att hon bara hade haft en sak att säga om dessa anglofila men faktiskt även oförskämda svenskar: "Merde!"   Per-Owe Albinsson   (Denna nätdagbok är knuten till nätverket Språkförsva...

Av Nätverket Språkförsvaret - Måndag 24 feb 08:00

(Svar på insändare av kommunalrådet Robin Holmberg (M) i NST 30/1 och Karin Stenholm i NST 10/1):   Det har uppstått en märklig kort debatt mellan kommunalrådet Robin Holmberg (M) och Karin Stenholm i NST/HD den 30/1 och 10/2.   Debatten hand...

Av Nätverket Språkförsvaret - Söndag 23 feb 11:35


Var med ett av barnen på hamburgerrestaurang i igår eftermiddag:    Denna gång bestämde jag mig för att vi skulle prova på den norrländska kedjan "Frasses" som sedan några år finns representerad centralt i stan, vid Odenplan.   Till min glädj...

Presentation

Omröstning

Vilken hälsningsfras, om någon, använder du när du kontaktar en privatperson per brev eller mejl för första gången?
 Hej
 Hej + förnamn
 Hej + förnamn + efternamn
 Bästa/bäste + förnamn
 Bäste/bästa + förnamn + efternamn
 Käre/Kära + förnamn
 Kära/käre + förnamn + efternamn
 Bara förnamn
 Förnamn + efternamn

Fråga mig

124 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Språkförsvaret med Blogkeen
Följ Språkförsvaret med Bloglovin'

Säg hellre!

Irriteras du av ett onödigt engelskt lånord och kan föreslå ett ersättningsord?  Skicka det i så fall till ersattningsordet@sprakforsvaret.se.  Om granskningsgruppen tycker att det är ett bra ord, belönas du med "Svenskan - ett språk att äga, älska och ärva" och ordet förtecknas också i avdelningen "Säg hellre!"


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se