Direktlänk till inlägg 11 februari 2012

Flensborg Avis har publicerat en recension av Språkförsvarets antologi

Av Nätverket Språkförsvaret - 11 februari 2012 12:08


Flensborg Avis  publicerade en recension av Språkförsvarets antologi av Arild Hald Kierkegaard den 6 februari. Det går inte att länka till denna recension men det är samma recension som infördes i Sprogmuseets blogg den 12 januari.


Flensborg (ty. Flensburg) är en stad med 89000 invånare, som ligger strax söder om den dansk-tyska gränsen. Flensborg har med förorter cirka 140000 invånare och är Slesvig-Holsteins tredje största stad och Nord- og Sydslesvigs (alltså hela Sønderjyllands) största stad. Wikipedia vet att berätta om Flensborg Avis:


Flensborg Avis är en dansk- och tyskspråkig tidning, som utges i Sydslesvig. Målgruppen är den danska minoriteten söder om den danska statsgränsen, samt för sydslesvigare bosatta i Danmark och danska medborgare med intresse för gränslandet, häribland särskilt medlemmar av Grænseforeningen. Första numret utkom den 1 oktober 1869. Tidningen utkommer sex gånger om veckan med en upplaga på omkring 5 800 exemplar.”


Samtliga recensioner och omnämnanden av ”Svenskan – ett språk att äga, älska och ärva” finns förtecknade i denna sektion. Det kommer förmodligen att inflyta ytterligare några recensioner eller omnämnanden.


(Denna nätdagbok är knuten till nätverket Språkförsvaret)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nätverket Språkförsvaret - Fredag 19 april 11:08

Till utbildningsminister Anna Ekström                        8 april 2019   Språkförsvarets styrelse är mycket bekymrad över att staten i sina förordningar har gett olika aktörer alltför stor frihet att bedriva undervisning på andra språk, i synn...

Av Nätverket Språkförsvaret - Torsdag 18 april 19:59

(Denna artikel publicerades på DN Åsikt den 17 april)   Forskning visar att elever som till stor del undervisats på engelska blir sämre i svenska. Språklagen måste skärpas och skollagen stramas upp, skriver Per-Owe Albinsson och ytterligare 36 me...

Av Nätverket Språkförsvaret - Onsdag 17 april 12:17


  (Denna nätdagbok är knuten till nätverket Språkförsvaret) ...

Av Nätverket Språkförsvaret - Måndag 15 april 20:32

I en artikel i ”University World News” diskuterar  Philip G Altbach Kinas betydelse för den globala högre utbildningen. Han skriver inledningsvis:   ”Universitet i stora länder har gjort sig beroende av kinesiska studenter för d...

Av Nätverket Språkförsvaret - Söndag 14 april 13:33


  (Denna nätdagbok är knuten till nätverket Språkförsvaret) ...

Presentation

Omröstning

Fråga: ”Vad berör dig mest, musik med svensk eller engelsk text?”
 En text på svenska berör mig mest
 Båda språken berör mig lika mycket
 En text på engelska berör mig mest
 En text på ett annat språk berör mig mest
 Omöjlig fråga. Musik och text kan inte separeras från varandra
 Det kan bara avgöras från fall till fall
 Vet inte

Fråga mig

120 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6 7
8
9
10
11 12
13 14 15 16
17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Språkförsvaret med Blogkeen
Följ Språkförsvaret med Bloglovin'

Säg hellre!

Irriteras du av ett onödigt engelskt lånord och kan föreslå ett ersättningsord?  Skicka det i så fall till ersattningsordet@sprakforsvaret.se.  Om granskningsgruppen tycker att det är ett bra ord, belönas du med "Svenskan - ett språk att äga, älska och ärva" och ordet förtecknas också i avdelningen "Säg hellre!"


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se