Direktlänk till inlägg 4 juni 2011

Immigrant-Institutet skär ner på verksamheten

Av Nätverket Språkförsvaret - 4 juni 2011 21:15

 
Eftersom jag räknar mig som en av Immigrant-Institutets vänner, vidarebefordrar jag detta brev. Dessutom är Immigrant-institutet en vederhäftig webbplats, som jag har haft direkt nytta av och Immigrant-Institutet lägger alltid ut Språkförsvarets evenemang i sitt kalendarium. Brevet är något redigerat.
 
Per-Åke Lindblom
 
 
Till Immigrant-institutets vänner
 
Immigrant-institutets kansli har stängt för allmänheten från och med den 24 maj. Alla kontakter med institutet görs bäst via email, info@immi.se. Vanlig post  går fortfarande att sända till: Katrinedalsgatan 43, 504 51 Borås.
 
De senaste fyra åren har organisationsstöd både från stat och kommun uteblivit. Myndigheterna anser inte att Immigrant-institutets verksamhet varit värd att stödja. Under dessa premisser är det helt omöjligt att hålla ett kansli och ännu mindre att förvalta ett bibliotek och arkiv fritt för allmänheten. Fastigheten, Invardrarnas Hus, som varit mycket billig i drift, är nu till salu.
 
Jag vill tacka alla som under åren stött Immigrant-institutet och bidragit till verksamheten på olika sätt. Immigrant-institutets stödfond, bankgiro 490-6010, är även i fortsättningen öppen för ekonomiska bidrag.
 
Jag hoppas att ni även i fortsättningen vill stödja verksamheten, bl.a genom medlemskap. Alla som vill arbeta för invandrarna utifrån ett invandrarperspektiv är välkomna. Vi är övertygade om att ett från stat, kommun, och svenska organisationer fristående centrum för information och dokumentation behövs nu lika mycket som det behövdes 1973 då institutet bildades. Samarbete med andra organisationer kommer att försätta.
 
Immigrant-institutets verksamhetsberättelser från åren 1999 till idag finns att läsa på internet - http://www.immi.se/insti/ - liksom en kortfattad historik.
 
Informationsverksamheten kan bedrivas på många olika sätt. Via hemsidan   kan ni se vilken mångfald av frågor som institutet drivit och vill driva även framgent.
 
Som medlem kan du göra en insats. Välkommen!
 
Borås den 30 maj 2011
 
Miguel Benito
Institutschef
 
(Denna nätdagbok är knuten till nätverket Språkförsvaret)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nätverket Språkförsvaret - Tisdag 26 maj 12:00


...människor i olika typer av sammanslutningar har vett att använda sig av svenska här i landet!       Jämför med fjanterier som "Missing People Sweden", "Cold Case Sverige" och "X-Cons", för att nämna några exempel. Den hemmasnickrade och o...

Av Nätverket Språkförsvaret - Tisdag 26 maj 08:00

(Brevväxling med Utbildningsradion om programmet ”Balkans metropoler”)   Från: Kundtjänst <Kundtjanst@ur.se> Skickat: den 26 maj 2020 15:05 Till: Ola Nilsson Ämne: Sv: Fråga om Balkans metropoler   Hej Ola, Jag har full f...

Av Nätverket Språkförsvaret - Måndag 25 maj 20:13

Efter många turer och namn genom åren så återuppstod koncernnamnet Gränges år 2013! Synnerligen trevligt med ett svenskspråkigt namn (och som till och med innehåller en "inhemsk bokstav") i dessa anglifierade tider.   Per-Owe Albinsson    (De...

Av Nätverket Språkförsvaret - Måndag 25 maj 11:27

(Inslaget sändes i TV4 fredag den 22/5 kl. 18.06 – längd på klippet 7:16)   "Flockimmunitet, coronaavstånd och coronahälsning. Covid-19 har lett till en utveckling av språket, där nya begrepp på kort tid blivit allmänt vedertagna. Anders Sv...

Av Nätverket Språkförsvaret - Söndag 24 maj 12:00

Internationella Engelska Skolan kommer att öppna en ny skola i Staffanstorp. Varför tillåter Sverige, som enda land i världen, denna galenskap?   Politiker måste uppvaktas och väckas ur sin törnrosasömn!   Uppmärksam    (Denna nätdagbok ä...

Presentation

Omröstning

Vilken hälsningsfras, om någon, använder du när du kontaktar en privatperson per brev eller mejl för första gången?
 Hej
 Hej + förnamn
 Hej + förnamn + efternamn
 Bästa/bäste + förnamn
 Bäste/bästa + förnamn + efternamn
 Käre/Kära + förnamn
 Kära/käre + förnamn + efternamn
 Bara förnamn
 Förnamn + efternamn

Fråga mig

126 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16
17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Språkförsvaret med Blogkeen
Följ Språkförsvaret med Bloglovin'

Säg hellre!

Irriteras du av ett onödigt engelskt lånord och kan föreslå ett ersättningsord?  Skicka det i så fall till ersattningsordet@sprakforsvaret.se.  Om granskningsgruppen tycker att det är ett bra ord, belönas du med "Svenskan - ett språk att äga, älska och ärva" och ordet förtecknas också i avdelningen "Säg hellre!"

Blogtoplist


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se