Direktlänk till inlägg 16 maj 2011

Webbundersökning om sverigesvenskars syn på finlandsvenskan

Av Nätverket Språkförsvaret - 16 maj 2011 14:46


Svenska Litteratursällskapet i Finland har initierat ett språkprojekt, som syftar till att undersöka sverigesvenskars syn på finlandssvenskan.  Undersökningen genomförs via ett webbformulär. Preliminärt ska undersökningen vara genomförd senast veckan efter Kristi himmelsfärds dag den 2 juni.


Delta gärna i undersökningen!


(Denna nätdagbok är knuten till nätverket Språkförsvaret)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nätverket Språkförsvaret - Onsdag 21 nov 12:00

Samtal med okänd ung man med hund under min hundpromenad. Efter lite hundsnack undrade jag vad han arbetade med.   Ung man:  -Ja, jag är verksam inom outdoorindustrin, så ...   Jag tyckte först att han sa ”Autoindustrin” och blev l...

Av Nätverket Språkförsvaret - Onsdag 21 nov 08:00

När ska våra politiker vilja inse sanningen, d v s att de har blivit förda bakom ljuset av Internationella Engelska Skolan?   I allt väsentligt visar nu skolan att det är engelska och inte svenska som premieras vid skolan. De försöker inte ens dö...

Av Nätverket Språkförsvaret - Tisdag 20 nov 12:00


    I Södermalms saluhall finns ”The English Shop”. Precis allting där är på engelska, bland annat gratulationskort. Jag frågade butiksbiträdet vem som var affärens ägare och fick då upplysande nog höra att det var ”två killar&...

Av Nätverket Språkförsvaret - Tisdag 20 nov 08:00

 (Insändaren publicerades under annan rubrik i Värnamo Nyheter den 19 november)   I förra veckan såg jag på TV en konferens om bostadsproblemen i Göteborg. En utredare rapporterade om läget och om vilka möjligheter att lösa problemen som man hitt...

Av Nätverket Språkförsvaret - Måndag 19 nov 12:00


  ...på Clarion hotel i Stockholm.   (Denna nätdagbok är knuten till nätverket Språkförsvaret) ...

Presentation

Omröstning

Fråga: ”Vad berör dig mest, musik med svensk eller engelsk text?”
 En text på svenska berör mig mest
 Båda språken berör mig lika mycket
 En text på engelska berör mig mest
 En text på ett annat språk berör mig mest
 Omöjlig fråga. Musik och text kan inte separeras från varandra
 Det kan bara avgöras från fall till fall
 Vet inte

Fråga mig

110 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12 13 14
15
16 17
18
19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Språkförsvaret med Blogkeen
Följ Språkförsvaret med Bloglovin'

Säg hellre!

Irriteras du av ett onödigt engelskt lånord och kan föreslå ett ersättningsord?  Skicka det i så fall till ersattningsordet@sprakforsvaret.se.  Om granskningsgruppen tycker att det är ett bra ord, belönas du med "Svenskan - ett språk att äga, älska och ärva" och ordet förtecknas också i avdelningen "Säg hellre!"


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se