Direktlänk till inlägg 28 april 2011

Sprog & Samfund

Av Nätverket Språkförsvaret - 28 april 2011 19:14

medlemsblad för Modersmåls-Selskabet i Danmark ligger nu på nätet.


(Denna nätdagbok är knuten till nätverket Språkförsvaret)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nätverket Språkförsvaret - Onsdag 3 juni 21:08

Eller i alla fall några fraser... Som förberedelse inför sin konsert i Sverige den 9 juli avsätter ex-beatlen en timme med en språkcoach för att kunna tala med publiken på deras modersmål, berättar bl a Sydsvenskan. Han menar nämligen att spelninga...

Av Nätverket Språkförsvaret - Tisdag 2 juni 20:30

Vi har tidigare berättat om att Språkförsvaret och flera andra svenska språkbloggar har blivit nominerade till bab.la News bloggtävling på nätet. Det kan ju vara av intresse att botanisera bland dessa språkbloggar. Om man vill delta i webbomröstninge...

Av Nätverket Språkförsvaret - Tisdag 2 juni 19:15

Såg just ett reklaminslag på tv där en amerikan bräker upphetsat och pekar på en helikopter i luften. På slutet framkommer att det är Post Nord som är avsändare. Jag går in på Post Nords hemsida och finner en svengelsk blandning. Ägare är svenska sta...

Av Nätverket Språkförsvaret - Måndag 1 juni 11:47

Till lisa.irenius@svd.se Kopia Språkförsvaret maj 31 vid 1.37 PM Hej!   Förlåt att jag besvärar men jag blir orolig när jag idag läser tipsen om inspirerande kultursajter och längre fram i tidningen Elias Björkmans tips om sommarens bäs...

Av Nätverket Språkförsvaret - Fredag 29 maj 21:27

(Texten är hämtad från Institutet för språk och folkminnens webbplats)   Samiska barn och ungdomar är stolta över sina språkkunskaper visar en ny undersökning som genomförts av Samiskt språkcentrum och Umeå universitet.   Nordsamisktalande ba...

Presentation

Omröstning

Språkrådet och Språktidningen publicerade i början av året en nyordslista. Vilket av dessa ord har störst chans att överleva?
 attefallshus
 cisperson
 fotobomba
 frisparkssprej
 gurlesk
 icke-binär
 klickfiske
 krislåda
 köttnorm
 mellanförskap
 nerväxt
 normcore
 plastbanta
 rasifierad
 rödgrönrosa
 selfiepinne
 spoilervarning
 tvodd
 usie
 yoloa

Fråga mig

87 besvarade frågor

Gilla bloggen

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Språkförsvaret med Blogkeen
Följ Språkförsvaret med Bloglovin'

Säg hellre!

Irriteras du av ett onödigt engelskt lånord och kan föreslå ett ersättningsord?  Skicka det i så fall till ersattningsordet@sprakforsvaret.se.  Om granskningsgruppen tycker att det är ett bra ord, belönas du med "Svenskan - ett språk att äga, älska och ärva" och ordet förtecknas också i avdelningen "Säg hellre!"


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se