Direktlänk till inlägg 27 mars 2010

Swedish Meats blir Sveriges Djurbönder


(Texten är hämtad från webbplatsen)


Swedish Meats stämma beslutade enhälligt att byta namn. Det nya namnet är Sveriges Djurbönder.


På Swedish Meats stämma den 25 mars beslöts enhälligt att föreningen skulle byta namn till Sveriges Djurbönder. Namnbytesprocessen har pågått under hösten och vårvintern och bland annat har medlemmarna uppmanats att komma in med namnförslag på hemsidan.


Utgångspunkten för namnbytet har varit att det nya namnet bättre ska spegla föreningens ursprung, vilka medlemmarna är och vad de gör.


Stämman ansåg att det nya namnet Sveriges Djurbönder rimmar väl med önskemålen och dessutom signalerar att föreningen är öppen för alla som vill vara medlemmar och som föder upp och levererar djur.


(Denna nätdagbok är knuten till nätverket Språkförsvaret)

 
 
Ingen bild

Hillo

27 mars 2010 15:54

Läge för Tummen upp? Swedish Meats är ett språkligt missfoster, ungefär som Coop (korrekt Co-Op) som betyder hönshus. Det är bara att applådera att föreningen (alltför sent men dock) har tagit sitt förnuft till fånga och bestämt sig för ett svenskt namn. Kan man hoppas på att andra följer efter? Det kryllar av långtradare på vägarna som fraktar svenska produkter under "engelska" namn.

 
Ewa

Ewa

27 mars 2010 17:42

JAA!! Hurra, hurra, hurra! Lysande! Kanon!

http://www.fundringar.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

lr.

29 mars 2010 01:41

Tummen upp!!

 
Ingen bild

Hillo

6 april 2010 21:45

En aktuell brevväxling mellan en medlem i Språkförsvaret och Arla Foods fick mig att gå tillbaka till detta inlägg. Precis som "Meats" är "Foods" ett icke-ord. Här tror våra nordiska livsmedelsjättar att de använder sig av häftiga engelska benämningar; i själva verket visar de bara upp sin gedigna språkliga valhänthet.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nätverket Språkförsvaret - Måndag 13 juli 08:00

  (Denna nätdagbok är knuten till nätverket Språkförsvaret) ...

Av Nätverket Språkförsvaret - Söndag 12 juli 12:00

Skolinspektionen har beslutat att överlämna Språkförsvarets anmälan den 30 juni mot Nordic International School till skolans huvudman för utredning och eventuella åtgärder   Språkförsvarets anmälan finns här!   (Denna nätdagbok är knuten till...

Av Nätverket Språkförsvaret - Söndag 12 juli 08:00

Söndagens svenskspråkiga sång   Povel Ramel - Ta av dig skorna   Söndagens svenskspråkiga dikt   Skor längtar ut   Nyss åskade det. Nu har det upphört. Hund håller jag inte. Men träskor: De står vid dörren  och skäller.   ...

Av Nätverket Språkförsvaret - Lördag 11 juli 16:47


  Vad hände här? frågar Gunnar Larsson på Språkförsvarets vänner.   (Denna nätdagbok är knuten till nätverket Språkförsvaret) ...

Av Nätverket Språkförsvaret - Torsdag 9 juli 11:44

SollentunaDirekt skrev den 28 maj:   ”Sollentuna International School förlorar sin engelska språkprofil. Det meddelar Sollentuna kommun i ett pressmeddelande. Enligt utbildningskontoret har skolan haft svårt att leva upp till den engelska s...

Presentation

Omröstning

Vad anser du om att Sverige tillåter fullt skattefinansierade skolor att använda engelska som första undervisningsspråk i upp till 50 % av tiden i grundskolan och upp till 90 % i gymnasiet? Den senare elevkategorin läser endast svenskämnet på svenska.
 Helt rätt
 Bra
 Undervisning ska kunna ges på engelska men inte i så hög utsträckning som för närvarande
 Dåligt. Det huvudsakliga undervisningsspråket i svensk skola ska vara svenska
 Om en skola använder engelska som första undervisningsspråk, ska denna inte skattefinansieras
 Vet inte

Fråga mig

127 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Språkförsvaret med Blogkeen
Följ Språkförsvaret med Bloglovin'

Säg hellre!

Irriteras du av ett onödigt engelskt lånord och kan föreslå ett ersättningsord?  Skicka det i så fall till ersattningsordet@sprakforsvaret.se.  Om granskningsgruppen tycker att det är ett bra ord, belönas du med "Svenskan - ett språk att äga, älska och ärva" och ordet förtecknas också i avdelningen "Säg hellre!"

Blogtoplist


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se