Direktlänk till inlägg 27 mars 2010

Swedish Meats blir Sveriges Djurbönder


(Texten är hämtad från webbplatsen)


Swedish Meats stämma beslutade enhälligt att byta namn. Det nya namnet är Sveriges Djurbönder.


På Swedish Meats stämma den 25 mars beslöts enhälligt att föreningen skulle byta namn till Sveriges Djurbönder. Namnbytesprocessen har pågått under hösten och vårvintern och bland annat har medlemmarna uppmanats att komma in med namnförslag på hemsidan.


Utgångspunkten för namnbytet har varit att det nya namnet bättre ska spegla föreningens ursprung, vilka medlemmarna är och vad de gör.


Stämman ansåg att det nya namnet Sveriges Djurbönder rimmar väl med önskemålen och dessutom signalerar att föreningen är öppen för alla som vill vara medlemmar och som föder upp och levererar djur.


(Denna nätdagbok är knuten till nätverket Språkförsvaret)

 
ANNONS
 
Ingen bild

Hillo

27 mars 2010 15:54

Läge för Tummen upp? Swedish Meats är ett språkligt missfoster, ungefär som Coop (korrekt Co-Op) som betyder hönshus. Det är bara att applådera att föreningen (alltför sent men dock) har tagit sitt förnuft till fånga och bestämt sig för ett svenskt namn. Kan man hoppas på att andra följer efter? Det kryllar av långtradare på vägarna som fraktar svenska produkter under "engelska" namn.

 
Ewa

Ewa

27 mars 2010 17:42

JAA!! Hurra, hurra, hurra! Lysande! Kanon!

http://www.fundringar.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

lr.

29 mars 2010 01:41

Tummen upp!!

 
Ingen bild

Hillo

6 april 2010 21:45

En aktuell brevväxling mellan en medlem i Språkförsvaret och Arla Foods fick mig att gå tillbaka till detta inlägg. Precis som "Meats" är "Foods" ett icke-ord. Här tror våra nordiska livsmedelsjättar att de använder sig av häftiga engelska benämningar; i själva verket visar de bara upp sin gedigna språkliga valhänthet.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nätverket Språkförsvaret - Torsdag 27 feb 15:33


  (Denna nätdagbok är knuten till nätverket Språkförsvaret) ...

Av Nätverket Språkförsvaret - Onsdag 26 feb 16:00

Gunnar Wetterberg, också känd från ”På spåret”, skriver i Expressen:   ”Sedan dess har den masspridda skrivkulturen blivit viktigare och viktigare, till en början med böcker, broschyrer och flygblad, från 1800-talets slut också ...

Av Nätverket Språkförsvaret - Onsdag 26 feb 11:29

Den förre tillförordnade skolchefen i Vallentuna, Jonas Hård, som var aktiv i det misslyckade försöket att få Internationella Engelska Skolan till Vallentuna, har fått en anställning som "principal" på  –  Internationella Engelska Skolan!   ...

Av Nätverket Språkförsvaret - Tisdag 25 feb 11:54


  Ur dagens DN.   Edith Piaf var fransyska! Jag tror att hon bara hade haft en sak att säga om dessa anglofila men faktiskt även oförskämda svenskar: "Merde!"   Per-Owe Albinsson   (Denna nätdagbok är knuten till nätverket Språkförsva...

Av Nätverket Språkförsvaret - Måndag 24 feb 08:00

(Svar på insändare av kommunalrådet Robin Holmberg (M) i NST 30/1 och Karin Stenholm i NST 10/1):   Det har uppstått en märklig kort debatt mellan kommunalrådet Robin Holmberg (M) och Karin Stenholm i NST/HD den 30/1 och 10/2.   Debatten hand...

Presentation

Omröstning

Vilken hälsningsfras, om någon, använder du när du kontaktar en privatperson per brev eller mejl för första gången?
 Hej
 Hej + förnamn
 Hej + förnamn + efternamn
 Bästa/bäste + förnamn
 Bäste/bästa + förnamn + efternamn
 Käre/Kära + förnamn
 Kära/käre + förnamn + efternamn
 Bara förnamn
 Förnamn + efternamn

Fråga mig

124 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Språkförsvaret med Blogkeen
Följ Språkförsvaret med Bloglovin'

Säg hellre!

Irriteras du av ett onödigt engelskt lånord och kan föreslå ett ersättningsord?  Skicka det i så fall till ersattningsordet@sprakforsvaret.se.  Om granskningsgruppen tycker att det är ett bra ord, belönas du med "Svenskan - ett språk att äga, älska och ärva" och ordet förtecknas också i avdelningen "Säg hellre!"


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se