Direktlänk till inlägg 16 september 2009

Begriplex igen 27 november

Av Nätverket Språkförsvaret - 16 september 2009 18:50(Information från Språkrådet)


Alla som inte fick en plats på Begriplex i september får nu en ny chans. Den 27 november ordnar vi en repris av Begriplex – en konferens om språklagen. Programmet blir i det närmaste identiskt med Begriplex i september. Räkna med ytterligare en fullmatad konferens om språklagen och praktiskt klarspråksarbete!


Begriplex – en konferens om språklagen


Begriplex ordnas av Språkrådet och Ess, föreningen Examinerade språkkonsulter i svenska, med anledning av den nya språklag som trädde i kraft den 1 juli i år. I språklagen står det att språket i offentlig verksamhet ska vara vårdat, enkelt och begripligt. Det allmänna har ett särskilt ansvar för att svenskan används och utvecklas. Men vad innebär det i praktiken?


Målgruppen för konferensen är myndighetschefer, kontaktpersoner i klarspråksfrågor och andra som arbetar med språk och kommunikation i offentlig verksamhet.


Anmäl dig redan denna vecka


Gå in på www.begriplexigen.se för att anmäla dig. Begriplex igen kostar 1 500 kronor om du anmäler dig senast den 17 september, och 2 000 kronor om du anmäler dig den 18 september eller senare. Förra gången tog platserna slut direkt, så dröj inte för länge med din anmälan. Anmälan öppnade den 14 september.


Begriplex igen äger rum på Clarion Skanstull i Stockholm den 27 november. Förmiddagen ägnas åt föreläsningar med exempel och strategier från myndigheter som kommit långt i sitt klarspråksarbete. Paula Ehrnebo från Språkrådet talar på temat Språklagen och verkligheten. Ni får även lyssna till hur Riksbanken, vinnare av Klarspråkskristallen 2009, har förankrat sitt klarspråksarbete i hela organisationen. Under eftermiddagen får ni välja mellan ett antal praktiskt inriktade seminarier under ledning av examinerade språkkonsulter. Mer information finns på www.begriplexigen.se.


(Denna nätdagbok är knuten till nätverket Språkförsvaret) 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nätverket Språkförsvaret - Torsdag 17 okt 08:00


  Mikael Gaunitz skriver på ”Språkförsvarets vänner”:   ”Nix, jag blir ALDRIG en del av er Oatly. Jag vänder på Oatlys produkter varje gång jag är i matbutiken. – Då lägger man bättre märke till den fåniga och helt onö...

Av Nätverket Språkförsvaret - Onsdag 16 okt 19:16

Lotta Olsson berättar idag i Dagens Nyheter om ett besök:   ”Vi bestämde oss för att besöka Svenska blomkrukeverken, som DN:s mästerkåsör Red Top skrev om på 70-talet. Företaget visade sig numera heta Virtual Flowerpots.   Det är viktig...

Av Nätverket Språkförsvaret - Tisdag 15 okt 14:12


  Tummen upp för Gröna lund som här begagnar Svea rikes tungomål vad gäller namngivningen av den nya attraktionen.   Annars har många tivolin fått sin beskärda del av "engelska sjukan".   Uppmärksam   (Denna nätdagbok är knuten till nätve...

Av Nätverket Språkförsvaret - Måndag 14 okt 21:52


  finns både på svenska och finska!   (Denna nätdagbok är knuten till nätverket Språkförsvaret) ...

Av Nätverket Språkförsvaret - Söndag 13 okt 13:13

Det är inte bara i Älvdalen som Ulum Dalska och älvdalingarna kämpar för att rädda det unika och hotade språket älvdalska. Nyligen besökte en delegation från Älvdalen och Köpenhamn Stockholm där man argumenterade för att språket ska bli erkänt som et...

Presentation

Omröstning

Anser du att språklagen från 2009 fungerar tillfredsställande i dagsläget, det vill säga att den ger det svenska språket ett tillräckligt skydd framförallt gentemot engelskans expansion?
 Nej, språklagen behöver absolut skärpas.
 Nej, tveksamt om språklagen ger något skydd.
 Ja, språklagen fungerar tillräckligt väl.
 Det behövs ingen språklag.
 Vet inte.
 Jag visste inte ens att det fanns en språklag.

Fråga mig

120 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23
24
25 26
27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Språkförsvaret med Blogkeen
Följ Språkförsvaret med Bloglovin'

Säg hellre!

Irriteras du av ett onödigt engelskt lånord och kan föreslå ett ersättningsord?  Skicka det i så fall till ersattningsordet@sprakforsvaret.se.  Om granskningsgruppen tycker att det är ett bra ord, belönas du med "Svenskan - ett språk att äga, älska och ärva" och ordet förtecknas också i avdelningen "Säg hellre!"


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se